22 mars 2020
14:00

Nora BK

Referat: Östansbo IS - Nora BK

Andra matchen för säsongen då Nora BK gästade oss hemma på ABB Arena och konstgräset.
Vi tar tag i bollen direkt från start och visar att det är vi som ska bestämma händelserna på planen och vi hinner inte ens passera fem minuter gånget innan vi gör 1-0 genom Ruth som hugger på ett misstag i Nora backlinje och rulla in bollen med bredsidan i ena hörnet.
Efter det så håller vi det mesta av bollinnehavet och skapar några fina lägen med djupledsspel.
Sedan efter en kvart så kommer Nora i ett anfall med ett inlägg från kanten som vi tvekar lite på i försvaret och Nora spelarna samarbetar med ett kort nedlägg som forwarden avslutar med ett dalande skott som går över Agnes och in i nätet.
Efter det så jämnar matchen till sig och Nora tar tag i spelet oftare och visar att de också vill spela bollen efter backen och kombinera sig fram. Det är mycket spel under tio minuter på mittplan fram och tillbaka utan att några vassa lägen skapas åt något håll.
Med trettio minuter spelade drar vi upp ett anfall på högerkanten med fint spel nere från backlinjen och in på mitten till Jullan som slår en fin stickare på en djupledslöpande Emma B som inte gör något misstag i friläget utan sätter bollen disitint i första hörnet. Det är ett resultat som vi sedan har med oss till halvtidsvilan.
Vi snackar ihop oss lite under pausen och förändrar några saker och vi tar återigen tag i spelet och vi spelar metodiskt och hittar bättre positioner allmänt över hela banan. Vi vinner mycket av närkamperna och låter bollen gå och efter ca 20 min in i andra så vinner Ruth tillbaka boll högt upp i banan och spelar tillbaka till Lantz som sveper in ett fint inlägg som Öis spelarna är först på och Agnes L trycker in bollen på botre stolpen till 3-1. Sedan går det fort och Agnes är hett som en kamin och vinner vett par närkamper på vägen fram i en egen räd och avsluta klinska med vänsterfoten i långa hörnet för målvakten som visserligen är på bollen men inte orkar hålla den. Efter det så skapar vi något läge till och hade kunnat gjort något ytterligare mål men även Nora hade en period på slutet då Agnes i målet fick göra några fina räddningar.

Vi tar med oss tålamodet idag ispelet som var bättre idag och även att vi vågar att spela oss ur situationerna och man ser när vi spelar lite rakare i djupet vad snabbt det går.